(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Weerbaarheid

Illustratie hand-in-hand

Onze dochter (10 jaar) komt niet voor zichzelf op.

Wat kunnen wij als ouders doen?

Voor jezelf opkomen heeft alles met weerbaarheid te maken. Weerbaarheid betekent het vermogen je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken.

Het ene kind is vanuit zijn aanleg weerbaarder dan het andere kind. Dat is prima. Als uw dochter echter belemmerd wordt in haar functioneren (doordat ze bijvoorbeeld gepest wordt, of niet lekker in haar vel zit), dan is het belangrijk dat ze leert hoe ze op een passende manier voor zichzelf op kan komen.

In de opvoeding kunnen jullie het volgende doen:

  Help haar gevoel van zelfvertrouwen te vergroten. Dit kunnen jullie doen door positieve aandacht te geven, complimenten te geven en haar ruimte te geven om dingen zelf te proberen.

 • Oefen een goede houding: rechtop staan, de ander aankijken en duidelijk praten. Laat haar inzien wat het effect hiervan is.
 • Bespreek met jullie dochter wat ze fijn en wat ze niet fijn vindt. Hierdoor wordt ze zich bewust van haar grenzen; wat wil ze wel en wat wil ze niet.
 • Bereid haar voor op lastige situaties. Hoe kan ze hierop reageren? Welk effect heeft dit op de ander?

Blijven de problemen spelen? Twijfel dan niet om hulp te zoeken. Bij Trivers hebben we ruime ervaring op het gebied van weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen.

Contact opnemen

  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


  veilig mailen
  Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

  Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen