(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Illustratie hand-in-hand

OMFT en afwijkende mondgewoonten

Afwijkende mondgewoonten hebben veel invloed op de bouw van het gezicht en de kaak. Door duimen of verkeerd slikken kunnen de tanden scheef groeien. Wanneer iemand vaak met de mond open zit, ontstaat er een smalle kaak. Bovendien is er bij mondademen vaker sprake van verkoudheid en oorontstekingen. Afwijkende mondgewoonten komen zowel bij kinderen als bij volwassenen voor.

Een beugel helpt niet of maar gedeeltelijk. Het probleem dat de scheve tanden in stand houdt, de afwijkende mondgewoonten, blijft immers bestaan. De logopedist onderzoekt het probleem en stelt een persoonlijk behandelplan op. Tijdens de behandeling worden oefeningen gedaan om bijvoorbeeld de lipkracht te vergroten, om te leren door de neus te ademen en om te leren hoe men op de juiste manier slikt. Hierbij is thuis oefenen erg belangrijk.

 

Contact opnemen

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


    veilig mailen
    Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

    Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen