Hulpmiddelen dyslexie

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor dyslexie die ervoor zorgen dat het leven wat gemakkelijker wordt gemaakt. Natuurlijk helpen verschillende trainingen en coaching gesprekken, maar er zijn ook verschillende praktische hulpmiddelen die lezen en schrijven een stuk gemakkelijker maken. De vele mogelijkheden die er op dit gebied zijn, worden in onderstaande alinea’s uitgelegd. Denk hierbij aan hulpmiddelen die helpen bij lezen, schrijven en spelling. Iedereen verdient namelijk de best mogelijke hulp bij lezen en schrijven om zo zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat dyslexie speelt, maar dit hoeft zeker geen negatieve invloed op het leven te hebben. All helemaal niet met de hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn om om te leren gaan met dyslexie

Trivers_dyscalculie_kenmerken

Voorbeelden praktische hulpmiddelen dyslexie

Met de verschillende hulpmiddelen die er tegenwoordig voor dyslexie zijn, kunnen de problemen die kinderen ondervinden sterk verminderd worden. Essentieel hierbij is de communicatie tussen de leerling, ouders, school of voortgezet onderwijs en een eventuele dyslexiebehandelaar. Voorbeelden van hulpmiddelen die helpen bij dyslexie zijn Kurzweil, SprintPlus of Claroread.

Kurzweil

Kurzweil is een software die lees- en schrijfproblemen compenseert. Deze software kan teksten laten voorlezen. Ook leest de software tijdens het typen de woorden voor die worden getypt op het toetsenbord. Het programma ondersteunt lezen, schrijven en beter studeren. Zo kunnen mensen met dyslexie deze belangrijke vaardigheden gemakkelijker uitvoeren, waardoor de gebruiker zelfstandig aan school kan zitten en met meer vertrouwen de lessen in kan gaan. De app kan op bijna alle platformen gebruikt worden, zoals Android, iOs, smartphones, laptops, pc’s en computers.

SprintPlus

Een ander dyslexie hulpmiddel voor kinderen, jongeren en volwassenen is SprintPlus. Het is een app die daadwerkelijk met het kind mee kan groeien. Van de basisschool tot het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. SprintPlus stimuleert het zelfstandig schrijven en lezen van teksten in verschillende talen. Ook voor speciaal onderwijs is SprintPlus een perfect hulpmiddel. Super voor leerlingen met dyslexie of een andere visuele beperking.

Claroread

Naast Kurzweil en SprintPlus is de software Claroread beschikbaar. Dit is een uitgebreid betaalbaar dyslexiesoftware met vele mogelijkheden. Claroread helpt mensen die moeite hebben om een tekst te lezen. Alle tekst op de computer wordt voorgelezen. Of het gaat om het lezen, leren, bestuderen of maken van teksten; Claroread is de helpende hand. Unieke eigenschappen van de app zijn bijvoorbeeld het scannen met 100% opmaak behoud naar PDF, welke vervolgens makkelijk voor te lezen is. Hiernaast is het mogelijk om een boek voor te laten lezen. Deze leesboeken of luisterboeken zijn ideaal om op een mooi tempo te kunnen meelezen. Ook Word-documenten, webpagina’s in Chrome of Edge, mails etc. leest deze app duidelijk voor. Precies op de manier hoe het op de website staat. Leesproblemen zijn verleden tijd!

De perfecte ondersteunende technologie voor de basisschool, voortgezet onderwijs en andere onderwijstypes

Voor de verschillende onderwijsvormen is een perfecte tool beschikbaar, die kan helpen met lezen en schrijven van verschillende stukken tekst. Een goed voorbeeld: ongeveer 10% van alle basisschoolleerlingen hebben veel moeite met lezen en schrijven. Wanneer dit in dit stadium al serieus wordt opgepakt, kan dit een zeer positief effect hebben om de hele carrière van het kind. Wanneer kinderen zich niet optimaal kunnen ontwikkelen op het gebied van lezen, kan dit zorgen voor een mindere schoolloopbaan en het functioneren in de samenleving.

Neem contact op met Dyslexie Instituut Roosendaal

Dyslexie Instituut Roosendaal helpt uw kind verder en omgaan met dyslexie. Wij zijn een gespecialiseerd instituut waar iedereen terecht kan wanneer hij of zij een vermoeden heeft van dyslexie. Denk aan kinderen, jongeren maar ook (jong)volwassenen. Wij zijn dé specialist op het gebied van dyslexieonderzoek en behandeling in de regio Roosendaal. Twijfelt u of u of uw kind te maken heeft met Dyslexie? Schroom niet om contact op te nemen met onze specialisten. Zij helpen u met al uw vragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dyscalculie en de hulpmiddelen van Trivers? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en een antwoord op al uw vragen. U kunt hiervoor bellen naar (0165) 398 888 of ons een e-mail sturen.

Trivers_dyscalculie_kenmerken_contact

Contact opnemen

  Contactgegevens

  Trivers Zevenbergen

  Pastoor van Kessellaan 3
  4761 BH Zevenbergen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Breda

  Willem Alexanderplein 2 (ingang B)
  4847 AL Teteringen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Roosendaal

  Parklaan 9
  4702 XA Roosendaal

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Bergen op Zoom

  Medisch Centrum De Poort

  Jan Borghoutsplein 2
  4624 BS Bergen op Zoom
  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200