(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Illustratie hand-in-hand

Wat is angst?

HIedereen is weleens bang en dat is maar goed ook, want angst is gezond en beschermt je tegen gevaar. Als je bijvoorbeeld bang bent om je pijn te doen, let je goed op en raak je niet gewond. Bang zijn om aangevallen te worden door een leeuw, zorgt ervoor dat je snel wegrent of je verstopt. Angst zorgt er dus voor dat je goed oplet en dat je snel kunt reageren. Soms hebben mensen last van overdreven angst: ze zijn bang terwijl er geen gevaar is. Bijvoorbeeld bang zijn om een onvoldoende te halen terwijl je goed kunt leren en goede cijfers hebt. Of bang zijn dat anderen je niet leuk vinden, terwijl je heel aardig bent.
Angststoornissen vallen onder de noemer internaliserende stoornissen. Dit houdt in dat vooral de persoon zelf er veel last van heeft en vaak ‘lijdt in stilte’. Angststoornissen zijn bij kinderen en adolescenten de meest voorkomende aandoening. Bijna 20 procent van alle Nederlanders heeft er in zijn of haar leven last van. Zonder behandeling kunnen angststoornissen uitmonden in bijvoorbeeld een ernstige depressie. Angststoornissen komen vaker voor bij meisjes en dan vooral in de adolescentie.

Contact opnemen

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


    veilig mailen
    Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

    Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen