Brain Blocks

Brain Blocks is ontstaan met als oorspronkelijk doel psycho-educatie te bieden over autisme. Het maakt inzichtelijk hoe het brein met en zonder autisme werkt. Echter, de toepassingsmogelijkheden van Brain Blocks zijn inmiddels veel breder gebleken dan alleen voor psycho-educatie. Het heeft zich ontwikkeld tot een effectieve therapeutische interventie met een grote communicatieve waarde voor belangrijke mensen in het leven van de cliënt. Deze toepassing van Brain Blocks reikt verder dan alleen autisme gerelateerde problemen.

Brain Blocks als doelbewuste ingreep

Brain Blocks wordt eerder beschouwd als een interventie dan als een methode. Het wordt doelbewust ingezet om een bepaalde situatie te verbeteren, waarbij de wens, het verlangen en de hulpvraag van de cliënt centraal staan. De toepassing van Brain Blocks is veelzijdig en hangt sterk af van de individuele cliënt en de specifieke context.

De kracht van beelden en taal in Brain Blocks

Brain Blocks is een instrument waarmee de gebruiker zijn eigen ervaringen tot specifieke beelden en taal kan brengen. Het nodigt uit tot afstemming op zichzelf, waardoor het bewustzijn wordt vergroot door middel van het creëren van beelden en het toevoegen van woorden. Dit effect is niet alleen merkbaar bij de gebruiker zelf, maar ook bij direct betrokkenen zoals ouders, begeleiders, leerkrachten en leeftijdsgenoten. De specifieke beelden en taal van de cliënt hebben verschillende doeleinden. Ze bieden niet alleen inzicht, maar vergemakkelijken ook de communicatie met anderen. Bovendien geven ze richting aan de behandeling, waarbij de begeleider, op basis van de beelden van de cliënt, de volgende stappen kan bepalen.

Praktische informatie over Brain Blocks

Voor praktische informatie over hoe het gebruik van Brain Blocks eruit ziet, kunt u de Brain Blocks folder downloaden via de volgende link:https://www.brainblocks.com/downloads/. Hier vindt u gedetailleerde informatie over de toepassing en het gebruik van Brain Blocks.

Voor verdere informatie over Brain Blocks kunt u terecht op de officiële website: https://brainblocks.com/. Hier vindt u uitgebreide informatie over de achtergrond, de toepassingen en de voordelen van Brain Blocks.

ADHD Instituut Roosendaal

Voor meer informatie over ADHD en gerelateerde onderwerpen kunt u terecht op de website van het ADHD Instituut Roosendaal: www.adhdinstituutroosendaal.nl. Deze website biedt aanvullende informatie en middelen om inzicht te krijgen in ADHD en de behandeling ervan.

Trivers_brain_blocks
Trivers_brain_blocks_contact

Contact opnemen

  Contactgegevens

  Trivers Zevenbergen

  Pastoor van Kessellaan 3
  4761 BH Zevenbergen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Breda

  Willem Alexanderplein 2 (ingang B)
  4847 AL Teteringen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Roosendaal

  Parklaan 9
  4702 XA Roosendaal

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl

  KvK: 65680200

  Trivers Bergen op Zoom

  Medisch Centrum De Poort

  Jan Borghoutsplein 2
  4624 BS Bergen op Zoom
  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200