(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Illustratie hand-in-hand

Eet- en drinkstoornissen bij kinderen

De moeilijkheden met het eten en drinken komen doordat kinderen de spieren die nodig zijn bij het zuigen, afhappen van een lepel, bijten, kauwen en slikken niet onder controle hebben. Ze verslikken zich regelmatig en spugen veel. Dit heeft meestal ook een negatieve invloed op de spraakontwikkeling. Bij het spreken worden immers dezelfde spieren gebruikt als bij het eten en drinken.

De logopedist onderzoekt de totale motoriek en de houding waarin het eten en drinken gegeven wordt. Gelet wordt op de reflexen en er wordt onderzoek gedaan naar de spierspanning en gevoeligheid in en rond de mond. De behandeling kan zich richten op de reflexen, de gevoeligheid in en rond de mond en de spierspanning bij de mond. Dit heeft als doel het eten en drinken gemakkelijker en plezieriger te maken. Daarnaast heeft de behandeling positieve gevolgen voor bijvoorbeeld de spraak.

 

Contact opnemen

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


    veilig mailen
    Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

    Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen