(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Moeite met lezen

Illustratie hand-in-hand

Mijn zoontje wil niet gaan logeren vanwege heimwee, maar als ouder vind ik dit soms wel fijn.

Heimwee komt voort uit het uit de vertrouwde omgeving zijn, zoals bij logeren of op vakantie gaan. De meeste kinderen kunnen hier prima mee omgaan, maar bij sommigen kan heimwee sterke vormen aannemen. Dit kan zich uiten in angstig of vervelend gedrag, slaapproblemen, eetproblemen of zelfs in hevige lichamelijke klachten. Het is als ouder belangrijk hier niet boos of teleurgesteld op te reageren, maar begripvol en met vertrouwen dat uw zoon het kan.

Verder kunt u uw zoon helpen door:

 • Bereid uw zoon voor op het logeren. Bespreek waar, hoe lang, wat hij gaat doen etc.
 • Geef vertrouwde dingen van thuis mee zoals een knuffel, dekbedhoes, foto van het gezin, speelgoed. Ook kan een T-shirt van mama om mee te knuffelen troost bieden.
 • Bespreek met diegene waar uw zoon gaat logeren of ze enigszins dezelfde ochtend- en avondrituelen als thuis kunnen aanhouden.
 • Sommige kinderen vinden het fijn begin van de avond even met ouders te bellen.
 • Start met 1 nachtje en breid de duur langzaam uit.

Zie heimwee ook als iets positiefs, namelijk dat uw kind het fijn vindt om thuis te zijn. komt u er zelf niet uit, dan kunt u altijd de hulp van Trivers inroepen.

Contact opnemen

  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

  veilig mailen
  Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

  Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen