(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina
Illustratie hand-in-hand

Mijn zoon van 8 slaapt niet in zijn eigen bed.

Hoe kan ik zorgen dat hij weer in zijn eigen bed gaat slapen?

Het is belangrijk te achterhalen waarom uw zoon niet in zijn eigen bed wil slapen. Is hij ’s nachts bang, vindt hij het te donker of is hij niet graag alleen? Als u de oorzaak achter het probleem weet, kunt u oplossingen gaan bedenken. Hier enkele tips die daarbij kunnen helpen.

  1. Betrek uw zoon bij het proces. Bespreek samen met uw zoon het probleem. Zijn er momenten dat het al wel goed gaat en wat maakt het dat het op deze momenten wel lukt?
  2. Creëer een vaste routine voor het naar bed gaan. Kinderen zijn gebaat bij een vaste structuur. Dit schept duidelijkheid en veiligheid. Maak het naar bed gaan een fijn moment om samen te zijn.
  3. Blijf positief. Ook al zijn er veel momenten dat het nog niet lukt, benadruk vooral de dagen dat het wel goed gaat. Wat heeft uw zoon nodig om deze successen vast te blijven houden. Bedenk eventueel samen een beloningssysteem.
  4. Houd vol. Blijf als ouders consequent jullie verwachtingen uitstralen en houd hier aan vast.
  5. Spreek Houd vol. Blijf als ouders consequent jullie verwachtingen uitstralen en houd hier aan vast.

Komen jullie er zelf niet uit? Dan kunt u altijd hulp van Trivers inroepen.

Contact opnemen

  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


  veilig mailen
  Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

  Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen