(0165) 398 888 info@trivers.nl
Selecteer een pagina

Illustratie hand-in-hand

Stotteren

Bij stotteren verloopt het spreken niet vloeiend. Klanken, delen van een woord of hele woorden worden herhaald. Soms worden ze er met veel spanning uitgeperst. Stotteren kan veel negatieve gevolgen hebben, bijvoorbeeld het vermijden van situaties, het vermijden van bepaalde woorden, gebrek aan zelfvertrouwen en angst om te spreken. Stotteren kan de communicatie ernstig verstoren.

Stotteren begint meestal bij kinderen tussen de twee en zeven jaar, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen. Bij een grote groep kinderen gaan het stotteren vanzelf over, maar bij sommige kinderen is behandeling door een logopedist of stottertherapeut nodig. Het is dan belangrijk om snel met de behandeling te beginnen. Dit vergroot de kans op herstel.

Binnen Trivers is een logopedist gespecialiseerd in stotteren. Zij zal onderzoek doen naar het stotteren en een individueel behandelplan opstellen. De behandeling richt zich op alle aspecten van het stotteren: het stotteren zelf, maar ook gedachten en gevoelens en omgevingsfactoren.

 

Contact opnemen

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid


    veilig mailen
    Trivers maakt gebruik van ZorgMail voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie.

    Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen